Jaakon Lähden julkisivuremontti

Facebook
Twitter
LinkedIn
Fasadrenovering vid Jakobs Källa

Kiinteistöjen käyttöiän pidentäminen ja asukkaiden viihtyvyyden parantaminen

Pietarsaaren Skatan alueen kahdessa kerrostalossa, jotka tunnetaan yhdessä nimellä Jaakon Lähde, on tapahtunut vaikuttava muutos. Hankkeessa, jonka pääurakoitsijana toimi Kronqvist Rakennuspalvelut, taloille tehtiin laaja julkisivuremontti, joka on sekä uudistanut niiden ulkonäköä että parantanut asukkaiden elämänlaatua ja varmistanut rakennusten kestävyyden pitkällä aikavälillä.

Keväällä 2022 alkaneessa hankkeessa oli alusta alkaen useita haasteita. Asukkaat jäivät koteihinsa töiden ajaksi, mikä edellytti huolellista suunnittelua, jotta esimerkiksi julkisivun poraamisen aiheuttamat häiriöt. saatiin minimoitua”, sanoo hankkeen valvojana toiminut työnjohtaja Peter Wik Rakennuspalveluilta.

Fasadrenovering vid Jakobs Källa
Fasadrenovering vid Jakobs Källa

Jotta työ pysyi aikataulussa, olemassa olevien kattorakenteiden purkaminen ja uuden ilmanvaihdon asentaminen rakennuksiin vaati huolellista suunnittelua ja koordinointia.

Keskeinen osa peruskorjausta oli viemäri- ja pintavesiputkien uusiminen ensimmäisen kesän aikana. Toimenpide oli välttämätön pitkän aikavälin kestävyyden varmistamiseksi ja lisätoimien välttämiseksi tulevaisuudessa.

Myös terveellisen ja miellyttävän sisäilman kannalta ratkaisevan tärkeitä ilmanvaihtojärjestelmiä, uudistettiin olennaisesti. Asuntojen sisäilman laatua parantavat uudet ilmanvaihtokuilut rakennettiin ja asennettiin parvekkeiden viereen, mikä teki asumisesta terveellisempää ja viihtyisämpää. Uuden ilmanvaihtojärjestelmän lisäksi kiinteistön ilmettä kohotettiin hiekkapuhaltamalla ja maalaamalla julkisivut, asentamalla uudet kattopellit ja lisäeristämällä kattopalkit, mikä muutti Jaakon Lähden moderniksi ja miellyttäväksi asuinympäristöksi.

Hankkeen tilaaja, rakennukset omistava Ebba Kiinteistöt, teki tiivistä yhteistyötä Kronqvistin ja teknologiatoimittaja Bravidan kanssa sujuvan ja tehokkaan toteutuksen varmistamiseksi.

Hankkeen arkkitehtina toimi Svante Nylund NK Projectilta pyrki luomaan vision uudistuksesta, joka paitsi miellyttää silmää, on lisäksi toimiva ja kestävä pitkällä aikavälillä.

Työvaiheiden huolellisen suunnittelun ja koordinoinnin ansiosta hankkeen aikataulu ja budjetti pitivät loppuun asti. Hiekkapuhalletut ja maalatut julkisivut, uusi kattopelti ja palkkien lisäeristys ovat vain osa niistä monista toimista, joilla Jaakon Lähdestä sukeutui moderni ja miellyttävä asuinympäristö.

Fasadrenovering vid Jakobs Källa
Fasadrenovering vid Jakobs Källa

Syksyn 2023 korvalla remontti oli valmis, ja Jaakon Lähden asukkaat saivat nauttia sekä uudistuneesta ulkoasusta että parantuneesta sisäilmasta. Viime silauksen viihtyisyydelle antoi pietarsaarelainen Sundsin puutarhaliike maisemoimalla kiveykset sekä viheralueen talojen edustalla.

Teknisen asiantuntemuksen ja huolellisen suunnittelun ohella hanke kertoo sitoutumisesta kestävien ja viihtyisten yhteisöjen luomiseen tulevaisuutta ajatellen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

TARVITSETKO APUA?

Lue lisää